Rufen Sie uns kostenlos an.

bbw Community

In der bbw Community können Sie sich ihre aktuelle Studienbescheinigung runterladen und finden aktuelle Neuigkeiten aus der Hochschule.

Lernportal und Webmail

Um ihre hochschulinternen E-Mails abzurufen, nutzen Sie hier den Zugang Webmail-Client.

Vocational Education Subject Didactics for Metal Technology and Mechatronics - TVET

Zertifikatskurs

• Abschluss

Teilnahmezertifikat

• Kursform

• Sprache

• Dauer

30 hours

• Kosten

1.950,00 Euro

The course introduces didactical concepts, objectives and topics relevant for vocational education in the domain of metal technology and mechatronics.

Certificate Course Information

Course Content

• Specific teaching and learning methods in the field of metal and mechatronic occupations and their application
  • Development and application of advanced didactical concepts in specific teaching scenarios
  • Curriculum theory, constitution, and development of domain-specific professional curricula
  • Learning field concept, learning situations, and learning task types
  • Aims (competences), contents, methods and media of metal technology and mechatronics teaching
  • Examples of good practice

Course Methodology

Virtual format implemented with the following methods:

• Workshop/ seminar
  • Online activities
  • Individual work/ self-learning
  • Cooperative work

Benefits of the Course

On completion of the training, participants

• have didactic knowledge in the vocational field of metal technology and mechatronics
  • are able to plan specific learning sequences using action-oriented methods
  • have deeper insights into the structure, development and methodology of metal and mechatronic technology training courses
  • have advanced vocational pedagogical knowledge in the context of TVET

Target Group

This course is designed for the following target groups:

• TVET teachers
  • In-company trainers
  • TVET experts
  • Preferably from mechanical engineering, metal or mechatronic occupations

Registration and Conditions

Requirement: Previous professional knowledge and teaching experience in the mentioned or related occupational fields

Duration: 30 Hours

Costs: 1.950,00 Euro

Degree: Certificate of participation from the bbw Hochschule

To register for the course please contact us by mail or use our registration form.

Are you interested in in-house training for your company? Then get in touch with us.

Überzeugt?

Um sich für diesen Kurs anzumelden, nutzen Sie bitte unser Anmeldeformular.